Ce trebuie sa stiti cand cumparati butasi de trandafiri

Garantam in totalitate calitatea superioara a trandafirilor nostri cu radacina nuda sau cu radacina la ghiveci. Datorita vastei experiente in cresterea, recoltarea, stocarea si livrarea tufelor si a butusilor de trandafiri, calitatea trandafirilor oferiti de noi este de minim nivel A+ (PREMIUM), plasandu-se la standarde mai ridicate decat cele din restul Europei. Va oferim atat informatii cat si sfaturi de specialitate pentru o gradina frumoasa si bine intretinuta. Deoarece trandafirii nostri sunt de cea mai buna calitate posibila oferim clientilor nostri si GARANTIE pentru prindere.

Trandafiri cu radacina nuda de calitate A+

Toti butasii cu radacina nuda au 2+ ani si sunt altoiti pe radacini de maces viguroase, cu un sistem radicular bine dezvoltat. Butasii pe care vi-i oferim sunt fara boli. Pentru aceasta, plantele sunt tratate preventiv impotriva bolilor si daunatorilor de minim 8 ori pe an. Fiecare butas are minim 3 ramuri sau minim 2 ramuri in cazul urcatorilor si de minim 8 mm grosime.

Sunt cultivati in camp la o distanta minima de 15 cm intre plante. Astfel, radacinile trandafirilor au suficient spatiu pentru a se dezvolta si a deveni viguroase.

Trandafiri cu radacina la ghiveci de calitate A+

Sunt aceiasi trandafiri cu radacina nuda crescuti in camp, pe care noi ii plantam cu radacina la ghiveci pentru a vi-i putea furniza tot timpul anului. Pe acestia ii puteti planta oricand in gradina sau ghivece decorative mai mari, chiar si in mijlocul verii, cand sunt infloriti. De asemenea ii puteti oferi oricand cadou celor dragi.

Cand cumparati butasi de trandafiri cu radacina nuda va puteti da seama imediat de calitatea lor deoarece puteti vedea planta in totalitate. Asigurati-va ca planta are sistemul de radacini intact, robust, bine dezvoltat fara portiuni uscate. Planta trebuie sa aiba minim 3 ramuri sau minim 2 in cazul urcatorilor. Acestea trebuie sa fie fără riduri, de culoare verde, cu maduva alb-crem, fara muguri uscati sau decolorati, fara semne de boli.

Trandafiri de caliate slaba

In comert, la magasine sau pe internet, la supermarketuri, piete sau expozitii de sezon tot mai des gasiti butasi de trandafiri ambalati cu radacina in rumegus sau turba. Acesti trandafiri, dupa cum ati obseravat, sunt mult mai mici decat trandafirii comercializati cu radacina nuda. Acesti trandafiri sunt cultivati in camp la o distanta de ~5 cm si din cauza spatiului insuficient dintre ei au radacinile mult mai slab dezvoltate. Pentru producator aceasta tehnologie este mai profitabila insa pentru client dezavantajul este ca acest tip de trandafiri sunt ramasi in urma cu cel putin 1 an fata de trandafirii de buna calitate si au o rata de prindere mai slaba.

Trandafiri pe care mai bine nu pui mana

O alata categorie de butasi de trandafiri des intalnita sunt trandafirii pe care mai bine nu pui mana . Acestea sunt trandafirii altoiti in acelasi an in care sunt comercializati. Sunt altoiti in luna Iunie in ochi crescand si sunt comercializat imediat in aceeasi toamna. Altoiul si lastarii acestor trandafiri nu apuca sa se lemnifice pana in toamna si minim 50% dintre ei vor degera chiar daca va fi o iarna cu temperaturi moderate. Cei care supravetuiesc au nevoie de aproximativ 2 ani sa ajunga la maturitatea unui trandafir de calitate. Adesea acestia au ramurile acoperite in totalitate de ceara. Nu cumparati trandafiri cu ramurile ceruite. Ceara de pe ramurile trandafirilor poate arata frumos, insa ea nu protejeaza trandafirii de deshidratare, ci incetineste dezvoltarea ochilor. Adesea mascheaza crengute deja uscate.

Trandafiri butasiti.

O alta categorie sunt trandafirii butasiti. In majoritatea cazurilor sunt crescuti in ghiveci si au o radacina mai putin viguroasa. Acestia se comercializeaza foarte tineri si trebuie sa asteptati 2 -3 ani pana ajung la vigoarea unui trandafcir altoit si crescut in camp. Sunt consderati de o calitate mai slaba de cat trandafiri altoiti pe radacina de maces.

Cateva concluzii.

Trandafirii nobili se altoiesc pe radacina de maces deoarece aceasta, fiind salbatica, confera vigoare crescuta, rezistenta la boli si daunatori, rezistenta la inteperii, se adapteaza usor diverselor tipuri de sol.

In cazul in care cumparati trandafiri la ghiveci, asigurati-va ca sunt altoiti pe radacina de maces sau, daca sunt butasiti, ca sunt trandafiri antici. O categorie de trandafiri la ghiveci de buna calitate, insa foarte rar intalniti, sunt acei trandafiri de minim 2 ani altoiti pe radacina de maces, cultivati in camp si care au fost ulterior plantati la ghivece.
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.