Regula de aur pentru o buna polenizare a pomilor fructiferi.

Regula de aur pentru o buna polenizare a pomilor fructiferi.

O buna polenizare duce la o fructificare mai bogata. Soiurile autofertile nu au nevoie de polenizatori, totusi veti obtine un rod mult mai bogat daca soiurile autofertile vor avea in apropiere pentru polenizare polen de la pomi diferiti din acelasi soi.

Pentru gradinile particulare va recomandam plantarea alaturata pe o distanta de maxim 20m a cel putin 2-3 pomi diferiti din acelasi soi. (ex. 2-3 ciresi diferiti). Astfel veti avea de la vant si insecte o polinizare foarte buna cu polen strain.

Plantati alaturat 2-3 caisi diferiti, 2-3 nectarini diferiti, 2-3 piersici diferiti, 2-3 ciresi diferiti, + ...

Avand cate 2-3 ciresi diferiti veti avea o polenizare foarte buna si cirese proaspete pe o perioada mai lunga de timp, deoarece puteti alege 2-3 ciresi cu perioade de coacere diferite. La fel veti beneficia de fructe prospete pe o perioada mai lunga de timp si de la ceilalti pomi fructiferi cu perioade de coacere diferite.

La Peri si Meri puteti planta soiuri de vara, toamna si iarna. De exemplu Perele Novembra tin pana la sfarsit de Februarie.

Pomii fructiferi plantati primavara dau rezultate foarte bune daca plantarea se face cat mai devreme. Va recomandam sa faceti plantarile de primavara inainte de umflarea mugurilor, din luna Martie pana cel tarziu 10 Aprilie.

Intotdeauna va recomandam pomi de anul 2 sau 3 cu coroana deja proiectata sau formata. Acestea sunt mult mai vigurosi si intra pe rod cu cel putin un an mai devreme de cat pomii fara coroana.

Cand cumparati pomi fructiferi asigurativa ca materialul saditor este viguros, bine dezvoltat si fara boli. Va recomandam sa cumparati de la noi deoarece tot ce facem, facem din respect pentru oameni si calitatea materialului saditor!

Este foarte important ca portaltoiul sa fie de calitatea foarta buna iar sistemul radicular sa fie bine dezvoltat, sa nu contina radacini deshidratate sau umflaturi de cancer radicular pe colet sau la baza radacinilor mari.

Pomii trebuie sa fie certificati din puct de vedere fitosanitar (sa fie liberi de boli si daunatori). Este foarte important ca pomii sa fie scosi din camp/pepiniera doar in perioada de repaus vegetativ.

Pomii plantati inainte de 25 Octombrie si dupa 10 Aprilie au sanse foarte mici de a se prinde sau sa se dezvolta corespunzator.

La Jardina GARANTAM soiul si priderea mateiralului saditot. Daca plantele au fost deteriorate in timpul transportului, va rugam sa ne contactati imediat. In cazul in care planta dumneavoastra a primit ingrijirile recomandate de noi si, totusi, nu s-a prins, va rugam sa ne anuntati si o vom inlocui gratuit.

Vezi toti pomii fructiferi >
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.