Tratamente Pomi Fructiferi : Stropirea Pomilor Fructiferi : Februarie - Martie

Tratamente Pomi Fructiferi : Stropirea Pomilor Fructiferi : Februarie - Martie

Pomi fructiferi stropiri tratamente

Sezonul rece este aproape pe sfarsite si ne apropiem cu pasi repezi de perioada cand totul incepe sa prinda viata.

Atat trandafirii cat si pomii fructiferi incep usor, usor sa se trezeasca la viata si au nevoie de tratamente de dezinfectare atat a pomilor / plantelor cat si a zonelor din jurul acestora.

Astfel, la sfarsitul lunii Februarie sau inceput de Martie, cand temperaturile sunt pozitive, de aproximativ plus 7 - 10 Grade Celsius (masurate la umbra), recomandam aplicarea unui tratament cu unul dintre urmatoarele substante cuprice: Zeama Bordeleza (Sulfat de Cupru + Hidroxid de Calciu), Champion, Champ 77 sau Funguran.

Acest tratament se aplica din abundenta (imbaiere) prin pulverizare pe toata suprafata pomului sau a plantei. Pentru ca substantele sa isi faca efectul este foarte important sa nu ploua in urmatoarele 3 ore de la aplicarea tratamentului. Posibilele temperaturi negative din timpul noptii nu vor influenta negativ efectul acestui tratament.

Inainte de pleznirea mugurelui este recomandat ca aceste substante sa se utilizeze intr-o concentratie mai ridicata de pana la 2 - 3% iar dupa pleznirea mugurelui concetratia trebuie redusa la 1.3% pana la maxim 1.5%.

La un interval de maxim 2-3 zile de la aplicarea tratamentului cu substantele cuprice se recomanda si un tratament impotriva daunatorilor cu Mospilan Oil. Acest tratament se aplica din abundenta (imbaiere) atat pe toata suprafata plantei cat si pe sol de jur imprejurul acesteia. Tratamentul este recomandat la culturile de pomi fructiferi, arbusti fructiferi, vita de vie sau trandafiri.

Cele 2 tratamente mentionate mai sus pot fi repetate inca o data dupa aproximativ 2-3 saptamani.

Zeama Bordeleza, Champion, Champ 77 sau Funguran sunt substante utilizate ca dezinfectant, fungicid, bactericid. Ionii de cupru sunt absorbiti pasiv de catre sporii ciupercilor care produc boli plantelor. Cuprul este responsabil de distrugerea sistemului de enzime ale ciupercilor. Aceste tratamente sunt preventive si curative.

Tratamentele cuprice aplicate la inceputul vegetatiei au si rolul de a creste rezistenta plantelor la brumele tarzii.

Sunt tratamente preventive si curative. In cazul in care bolile fungice au infestat deja plantele / pomii, aceste fungicide devin ineficiente.

Mospilan Oil este un produs care combate eficient paduchii testosi, in special Paduchele din San Jose, prin imobilizarea acestora, dar si prin penetrarea scutului protector. Are efect asfixiant asupra oualor de acarieni, afide si cotari.

 

La JARDINA pomii fructiferi sunt sanatosi, certificati fitosanitar, sunt zdraveni, de anul 2 sau 3. Au coroana proiectata sau formata. Primesti GARANTIE pentru prindere si soi, astfel beneficiezi doar de CALITATE SUPERIOARA.

VEZI TOTI POMII >

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.